Boksissa on kuusi halvahkoon muoviin pakattua levyä. Joka levyllä on neljä jaksoa, paitsi viimeisellä, jossa on kaksi viimeistä jaksoa ja dokumentteja. Levyt ovat eurooppalaisia R2-levyjä, joten ne ovat yhteensopivia Suomessa myytävien DVD-soittimien kanssa.
Kuva on laajakuvatelevisioille optimoitu nk. anamorfinen PAL. Puhuttuina kielinä ovat englanti (5.1), saksa (5.1) ja ranska (1.0). Tekstityskielinä on näiden lisäksi ainakin ruotsi, arabia, turkki ja hollanti. Saksan- ja englanninkielisistä tekstityksistä on kaksi versiota: pelkät tekstit ja kuulovammaistekstit, joista jälkimmäisissä myös äänitehosteet on selitetty. Tämä varmasti ilahduttaa kielitaitoisia kuulovammaisia saattamatta kuulevia raivohulluuden tilaan.
Lisätty 2004-10-30: Riemuitkaa, te englantia osaamattomat: Babylon 5:n ensimmäisestä tuotantokaudesta on luvassa suomeksi tekstitetyt julkaisut 11.3.2005!
Muutettu 2002-11-08: Ekstroina boksissa on kaksi JMS:n kommenttiääniraitaa (Signs and Portents, Chrysalis) ja pari dokumenttia viimeisellä levyllä. Sääli, ettei yksikään dokumenteista ole aivan riittävän vanha soittaakseen Delennin alkuperäistä, tietokoneella käsiteltyä ääntä (tästä ideastahan luovuttiin jo ennen The Gatheringin esitystä). JMS:n kommenttiraidat puolestaan ovat ihan mielenkiintoisia, mutta eivät enää tarjoa sarjaa ja sen ympärillä käytyä keskustelua seuranneelle paljoa uutta. Henkilölle, joka ei ole ollut fandomissa pitkään mukana, kommenttiraidat voivat tarjota paljonkin mielenkiintoista sisäpiiritietoa (joskin ne spoilaavat muutamia pikkuasioita, kuten esim. Virin ja Garibaldin kohtalon (tai ainakin jotain niistä)).
Erikoistehostekohtaukset, joita on jouduttu leikkaamaan pystysuunnassa, ovat usein erittäin ahtaita. Babylon 5:n tekijöiden toimesta on välillä väitetty, että tehosteissa olisi otettu huomioon, että kuvat voidaan myöhemmin rajata 16:9-formaattiin, mutta tämä on ainakin ensimmäisen kauden osalta täyttä kukkua. Silmiinpistävä esimerkki on perusulkokuva asemasta, jossa vinoon sijoitettu asema ennen vanhaan mahtui hyvin 4:3-kuvaan, mutta nyt sen molemmat päät leikkautuvat pystysuunnassa. Olo on oikeasti aivan Pan&Scan:mainen.
Pahin ei kuitenkaan toteudu. Pelkäsin itse, että koska PALissa elävä kuva on terävämpää ja tehosteet lukuisten konversioiden takia vieläkin epäterävämpiä kuin alkuperäisessä NTSC-versiossa, niin hyppäykset filmi- ja CGI-pohjaisten kohtausten välillä olisivat todella häiritseviä. Hieman yllättäen näin ei silti ole: koska tietokonekuva nimenomaan on epäterävämpää CGI-kohtausten aikana sen sijaan, että siinä olisi paljon vääriä yksityiskohtia kuten NTSC-versiossa, eivät kohtauksenvaihdot ole usein ensinkään pahoja. Komposiitit ovat sitten asia erikseen.
Summa summarum: vaikka NTSC -> PAL -konversio normaalisti huonontaa 30 fps-nopeudella otettuja tehostekuvia, tässä tapauksessa pieni suttaantuminen ihan suoraan sanoen vain parantaa kokemusta. Siispä en näe mitään syytä ostaa kalliimpaa NTSC-boksia.
Muutettu 2002-11-13 Poikkeus: Tietenkin kaikki piti pelkästään jäynän vuoksi rikkoa yhdessä jaksossa. Jostain täysin käsittämättömästä syystä And the Sky Full of Stars on masteroitu niin, että CGI- ja komposiittikuvakohtauksissa kuvaa ei olekaan leikattu, vaan se on litistetty pystysuunnassa pahimpien MTV3-traditioiden mukaan. Kirveellä päähän ja oliko sen pakko olla juuri Sky? Eikö Believers olisi kelvannut tähän pelleilyyn? R1-versiossa tätä ongelmaa ei ole. (On olemassa huhu, jonka mukaan tämän jakson takia levy 2 olisi menossa uusiksi, ja että vanhat levyt saa ehkä myöhemmin palauttaa vaihtoa varten. Odotan mielenkiinnolla.)
Lisäys 2002-11-08: Jotkut komposiittikuvat ovat luvattoman ahtaan näköisiä. Tämä johtuu siitä, että materiaali on aluksi kuvattu 16:9-suhteessa, jonka jälkeen se on leikattu vaakasuunnassa 4:3-muotoon, ja tehosteet on lisätty. Tämän jälkeen kuvaa on tätä versiota varten vielä leikattu pystysuunnassa, jotta se saataisiin uudelleen 16:9-suhteeseen. Ehkä olisi ollut parempi jättää tehosteet 4:3-muotoon.
Muutettu 2002-11-11: On selvää, että ei-tehostekuvat on skannattu filmiltä uudelleen 16:9-versiota varten. Tämän puolesta puhuu se, että joissakin kohtauksissa filmiroskia on ikävän paljon, ja vieläpä sellaisissa kohdissa, joissa vanhat 4:3-suhteiset Laserdisc-versiot ovat täysin puhtaita (kuten tietenkin olivat myös samoista mastereista peräisin olevat TV- ja VHS-versiot). Erityisen pahan näköisiä ovat Soul Hunterin kohtaukset, joissa on pystysuoraa sinertävää raitaa, ja jota oli jouduttu niiden osalta siivoamaan jo alkuperäiseen B5-julkaisuun (raidat ovat ilmeisesti raapiutuneet jo kuvatessa kameranegatiiviin). Uudelleenskannauksen puolesta puhuu myös eräs Midnight on the Firing Linen kohta, jossa LD-versiossa filmi on hieman heilunut vaakasuunnassa staattiseksi tarkoitetussa kohtauksessa, mutta jossa DVD-version kuvan tausta on kiltisti täysin liikkumatta. Myös ikuisesti haaleasävyinen ja vihertävä Born to the Purple näyttää nyt kunnolliselta. Joitakin ongelmia on siis korjattukin.
Lisäys 2002-11-08: Pakollinen vertaus Laserdisceihin: DVD-kuvassa on suurimman osan aikaa ilmavuuden tuntua, koska Babylon 5 on selvästi kuvattu 16:9-suhde mielessä. Kontrastit ja värit ovat erittäin lähellä Laserdiscien vastaavaa. Terävyys on DVD:ssä parempi; osin sen takia että R2-DVD:t ovat PALia ja Laserdiscit ovat NTSC:tä, osin sen takia että DVD on nk. komponenttimedia (väri- ja mustavalkosignaalit talletetaan erillään), kun taas Laserdisc on (analoginen) komposiittimedia (väri- ja mustavalkosignaalit talletetaan samaan signaaliin, mikä väistämättä tuottaa hankaluuksia, kun television pitää yrittää (epätäydellisesti) erottaa ne taas toisistaan). Laserdiscin etuna on tietenkin se, että normaali- ja komposiittikuvien laatu on yhteneväinen; DVD:ssä taas normaalikuva on parempaa ja komposiittikuvat huonompia kuin LD:llä. Myös CGI-kuvat ovat DVD:llä selvästi huonompia kuin Laserdisceillä.
Takakaiutintehosteita ei juuri kuulla. On sinänsä sääli, että esimerkiksi Mind Warin monorail-kohtauksessa ohi kiitävät tukirakenteet eivät viuhahda hienosti edestä taakse. Myönnettäköön, ettei tämä ole kyseisen kohtauksen pointtikaan, mutta olisi sitä voinut pientä korvakarkkia tarjota.
Myöskään bassoilla ei ääniraidassa mässäillä. Tämä tosin on aivan yhteneväistä vanhempien Laserdisc-painosten kanssa, joissa 1. ja 5. kauden välillä äänimaailma oli kehittynyt huomattavasti, ja viimeisen kauden jaksoissa mukana oli sopivissa kohtauksissa myös todella jykeviä alle 30 Hz:n jysähdyksiä (esim. sydän The Very Long Night of Londo Mollari -jaksossa).
Lisäys 2003-04-21: Englanninkielinen sivuni How Babylon 5 Is Transferred to DVD kertoo esimerkkikuvin, miten Babylon 5 siirretään filmiltä ja tietokoneelta DVD:lle. Esimerkkikuvat saattavat auttaa niitäkin, jotka eivät englantia hirveän hyvin hallitse.
Lisäys 2021-02-11: Babylon 5 on viime kuussa uudelleenjulkaistu teräväpiirtoversiona, valitettavasti ei vielä Suomessa. Tämä uusi versio on ylivertaisesti paras Babylon 5 -julkaisu tähän mennessä.